Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over dunpleister in de nieuwbouw, stucwerk, latex spuiten en gipsplaat afwerking

Hier vind u veelgestelde vragen over onze diensten en services. Klanten hebben altijd veel vragen over dunpleister, stucwerk, latex spuiten en gipsplaat afwerkingen. Wat is bijvoorbeeld het beste voor uw muur en aan welke kosten moet ik denken? Wij zullen uw vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. 

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen! ADF Afwerking beantwoordt hem graag.

Veel gestelde vragen illustratie

Over welk onderwerp gaat uw vraag?

Dunpleister

De meeste nieuwbouw woningen worden opgeleverd met ‘’behangklare wanden’’. Dit betekent dat er nog veel onneffenheden of beschadigingen in de wanden zitten. Daarom zijn deze niet geschikt om geschilderd te worden. Dunpleister is een afwerkpleister dat met een dunne laagdikte van 1 a 2 mm machinaal wordt aangebracht. Vervolgens is het in de meeste gevallen al na 24 uur oveschilderbaar. Dit in tegenstelling tot het traditioneel (dik) stukadoren van wanden op plafonds. Daar is de droogtijd een stuk langer.

Dunpleister wordt zowel op de muren als de plafonds van een nieuwbouwwoning aangebracht.

De prijs van dunpleisteren is 10 euro de m2. Dit is een stuk goedkoper dan het traditioneel stukadoren van wanden of plafonds. Dat al gauw begint vanaf 17 euro de m2.

Echter is dunpleister aanbrengen alleen geschikt voor behangklare wanden of plafonds.

Dunpleister is in de meeste gevallen na 24 uur droog en overschilderbaar. Dit hangt wel af van meerdere factoren. Zo moet de omgevingstemperatuur en lucht circulatie natuurlijk goed zijn om na 24 uur droog te zijn.

Dunpleisteren is slechts een dunne laag gips van 1 a 2 mm2. Stukadoren heeft een dikte van meer dan 2mm en wordt toegepast als de ondergrond teveel oneffenheden heeft of teveel beschadigd is. Het is dus afhankelijk van wat je als klant zelf wilt. Het belangrijkste verschil is dat dunpleister dus dunner aangebracht wordt, maar de prijs is daarentegen wel veel lager per m2.

Stucwerk

Als u muur niet geschikt is voor dunpleisteren, denk hieraan aan een bestaande muur met veel en diepe onneffenheden en beschadigingen, dan moet er al gauw meer gips op dan 1 a 2 mm. In dit geval moet de plafond of wand gestukadoord worden.

Ook worden de plafonds in nieuwbouw woningen vaak traditioneel gestukadoord. Dit omdat eerst de naden gerepareerd moeten worden, om vervolgens in z’n geheel gestukadoord te worden.

 

Latex verf

Latex verf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf. Zij bevat weinig of geen vluchtige organische oplosmiddelen. Latexverf bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

Latex verf kan zowel machinaal als ook met de hand worden aangebracht.

Latexverf spuiten is een methode om latexverf aan te brengen op een oppervlak. In plaats van de verf met een roller of penseel aan te brengen, wordt de verf verneveld en met behulp van luchtdruk op het oppervlak gespoten. Dit kan sneller en gemakkelijker zijn dan het aanbrengen van verf met een roller of penseel. Latexverf spuiten kan ook een mooier resultaat opleveren, omdat het een gladder en gelijkmatiger oppervlak kan creëren. Het is wel belangrijk om de juiste technieken en apparatuur te gebruiken bij het spuiten van latexverf, om te voorkomen dat de verf oversprayt of verkeerd wordt aangebracht.

Gipsplaat

Een gipslaat is een soort bouwplaat die gemaakt is van gips. Gips is een natuurlijk materiaal dat ontstaat door het verbranden van gipskalksteen. Gipslaat is een veelgebruikt bouwmateriaal omdat het stevig, licht en gemakkelijk te bewerken is. Gipslaat wordt vaak gebruikt voor het maken van wanden en plafonds, omdat het een goede isolator is en goed geluid absorbeert. Gipslaat kan ook worden gebruikt voor het maken van sierlijsten, ornamenten en andere decoratieve elementen. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en afwerkingen, afhankelijk van de toepassing.

Ja, je kunt een gipsplaat afwerken met stuc. Stuc is een soort kalkachtig mengsel dat wordt gebruikt om wanden en plafonds een gladde en strakke afwerking te geven. Stuc kan op verschillende soorten ondergronden worden aangebracht, waaronder gipsplaat. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gipsplaat goed is voorbereid voordat je stuc aanbrengt. Dit betekent dat de gipsplaat eerst goed moet worden geschuurd en ontvet om ervoor te zorgen dat de stuc goed blijft zitten. Als de gipsplaat goed is voorbereid, kun je stuc aanbrengen met een spatel of stuclespot en het vervolgens gladstrijken met een plamuurmes. Zo kun je een gipsplaat afwerken met stuc en een mooie en strakke afwerking krijgen.

Burenkorting

Burenkorting is een soort korting die we aanbieden aan onze klanten. Deze korting kan worden verkregen als meerdere buren tegelijkertijd hun muur laten stucen door ADF Afwerking. Dit kan voordelig zijn voor de klanten omdat het de kosten voor het stucwerk kan verlagen. Bijvoorbeeld, als twee buren tegelijkertijd hun muur laten stucen, kunnen ze wellicht een korting krijgen van 10% op het totale stucwerk. Dit kan ervoor zorgen dat het stucwerk goedkoper wordt voor beide buren. ADF Afwerking biedt ook burenkortingen aan voor andere diensten, zoals het aanbrengen van latexverf of gipsplaatafwerking. Meer informatie over burenkorting lees je hier.

Gipsplaat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam porta dapibus rhoncus. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Cras dignissim nunc tellus, at facilisis quam ultricies ut. Aliquam ac luctus ante. Quisque dictum, nunc vel dictum ullamcorper, ipsum dui ornare sapien, et venenatis eros augue ut ipsum.